Tijdsbesteding coach

Word jij onze nieuwe enthousiaste vrijwilliger? Wij hopen natuurlijk van wel. Maar wij kunnen ons voorstellen, dat je met een aantal voorbeelden van hoe dit vrijwilligerswerk eruit ziet, makkelijker een keuze kunt maken. Je zult zien dat vrijwilliger zijn op vele manieren kan worden ingevuld.

Dat is goed om te weten als je niet al te veel tijd over hebt, maar deze wel nuttig wilt besteden. Uiteindelijk kunnen we in overleg ook altijd kijken welke gerechtigden het beste bij je passen.

Met een paar uur praktische hulp per maand, help je iemand concreet op weg.

 

Beperkte dienstverlening

Voor veel mensen met schizofrenie, is het omgaan met geld moeilijk. Bewindvoering zorgt ervoor dat in elk geval een aantal praktische zaken, zoals huur en de ziektekostenverzekering, geregeld zijn. Dit houdt concreet in, dat je:

  •  bankafschriften in de gaten houdt
  •  brieven beantwoordt
  •  incidentele betalingen voorstellen
  •  aanvragen van toeslagen voorbereiden

Jouw relatie met de cliënt en familie

Het opbouwen van een relatie met een cliënt kost tijd en ga je voor langere tijd aan. Je kunt je voorstellen dat iemand echt afhankelijk van je wordt en je niet zomaar kunt stoppen. Je moet dus goed bereikbaar zijn, zeker als jouw cliënt snel iets nodig heeft. Dit kan gelukkig allemaal telefonisch. En één voordeel: je hoeft geen langdurige vergaderingen bij te wonen en kunt je beschikbare tijd dus zelf plannen.

Uitgebreide dienstverlening

Voor nieuwe cliënten kan het opstarten van een bewindvoering, vooral bij openstaande schulden, een stuk tijdrovender zijn. In deze specifieke gevallen is enige ervaring als bewindvoerder wel vereist en moet je zeker in het begin meer tijd vrijmaken. Dit kan in overleg met de stichting worden bepaald.

Je doet het niet alleen

Het is geen werk dat in je koude kleren gaat zitten. Je zult geconfronteerd worden met problemen die juist niet op het gebied van financiën en administratie liggen. Daarmee kun je niet zoveel zelf doen, maar je kunt het wél doorgeven aan andere gespecialiseerde instanties.  Weet dat je daarbij altijd kunt terugvallen op de organisatie van de stichting.

Het geeft rust dat op de achtergrond het bestuur van de stichting beschikbaar is voor advies hoe problemen aan te pakken. We doen het samen!

Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben, dan willen wij deze uiteraard graag beantwoorden.