Oud bewindvoerder koninklijk onderscheiden

Het heeft Zijne Majesteit behaagd… een zin die voor een ieder bijzonder is om te horen. En dit overkwam Rien Brekelmans en zijn vrouw Corry.

 

Rien was tot voor kort (zeer) actief als bewindvoerder/coach voor de stichting Bewindvoering Nu voor Later. Zijn vrouw Corry is al ruim 27 jaar zeer actief als vrijwilligster bij diverse instellingen.

Wij feliciteren beiden met deze bijzonder onderscheiding. Onderstaand een toelichting waarom zowel Rien als Corry deze prachtige onderscheidingen mochten ontvangen.

Rien (M.G.J.) Brekelmans – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Rien Brekelmans heeft een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger als het gaat over het opkomen van de belangen van kwetsbare mensen. Zo zet hij zich al ruim 20 jaar in als bewindvoerder voor personen die psychose-gevoelig zijn. De stichting Nu voor Later, waarvoor de heer Brekelmans dit werk verricht, opereert landelijk. Hij staat al jaren kwetsbare mensen bij, die kampen met financiële problemen, met zaken rondom patiëntenrechten, huisuitzettingen en vele andere zaken. Indrukwekkend is ook zijn initiatief tot het oprichten van Stichting Samen Werkt ‘T. Deze stichting heeft als doel het welzijn en geluk van mensen met een chronische psychiatrische beperking en hun mantelzorgers, familie, vrienden en/of kennissen te bevorderen. Verder is hij voor diverse instellingen actief als vrijwillig beleidsadviseur, zorgconsulent, financieel adviseur, penningmeester en onderzoeker. Al deze instellingen zetten zich in voor mensen met een chronische psychiatrische en/of psychosociale aandoening.

Corry (C.M.M.) Brekelmans – Broers – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Corry Brekelmans is ruim 27 jaar zeer actief als vrijwilligster bij diverse instellingen. Haar belangstelling en interesse voor mensen met dementie is erg bijzonder. Ze heeft onder andere bijeenkomsten georganiseerd en inloopspreekuren en gespreksgroepen gerealiseerd. Vanuit haar eigen ervaringen kon zij mensen enthousiast maken en ondersteunen. Ze wordt omschreven als bevlogen en betrokken, is erg positief en heeft altijd een luisterend oor en is sociaal betrokken.