Testamentaire bewindvoering

Naast beschermingsbewind bieden wij ook testamentair bewind. Testamentair bewind kan een uitkomst bieden als je iets wilt nalaten aan de (klein)kinderen, maar ook als oplossing om nalatenschap verstandig te laten beheren of te besteden.

Wat is testamentair bewind?

Testamentair bewind wordt bepaald bij het testament door de erflater. Niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Vaak wordt alleen gedacht naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk mee om kan gaan? Dan is het verstandig om in het testament ook bewind in te stellen over één of meer na te laten of te vermaken goederen. Hiermee zorg je ervoor dat de partner, kind, broer of zus hulp krijgt bij het beheren van een erfenis. Een testament maak je op bij een notaris.

Ook voor testamentair bewind

Je kunt zelf iemand benoemen als bewindvoerder in het testament. Je kunt een familielid of naaste aanwijzen. Stichting bewindvoering Nu voor Later is ook een mogelijkheid. Als je niemand hebt aangewezen, dan zal een kantonrechter iemand benoemen