Stichting Bewindvoering NvL

Bewindvoering Nu voor Later is gevestigd in Leiden en is ontstaan op initiatief van leden van de vereniging Ypsilon: een vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. Bewindvoering Nu voor Later richt zicht daarbij op de financiële begeleiding en Ypsilon op de geestelijke begeleiding van deze patiëntengroep. Al meer dan 25 jaar.

 

Nu voor Later biedt advies en informatie over de wetten en voorzieningen waarmee partners, ouders en verwanten van mensen met psychosegevoeligheid zoals schizofrenie te maken kunnen krijgen. Naast  informatie, biedt zij ook praktische financiële hulp bij de uitvoer van regels op het gebied van:

  • sociale voorzieningen en gezondheidszorg
  • huurzaken
  • strafzaken
  • financiële problemen.

Deze hulp kan op elk gewenst moment worden aangevraagd door de cliënt, door de behandelend arts of door de direct familieleden, waarna eventueel een aanvraag tot bewindvoering bij de kantonrechter kan worden ingediend.

De stichting werkt vanuit Leiden en met inzet van coaches en vrijwilligers ter plaatse. Bewindvoerders zijn opgeleide specialisten die voor praktische zaken worden ondersteund door coaches. Een coach is vaak een (aanverwante) lotgenoot en dus iemand die (weet heeft van) wat psychosegevoelig is: een belangrijke basis voor het leggen van een goed persoonlijk contact met de cliënt.