Testamentaire bewindvoering

Naast de reguliere bewindvoering, biedt Stichting Bewindvoering Nu voor Later ook testamentaire bewindvoering aan. In dit geval helpen wij om een erfdeel of schenking te beheren. Zo wordt voorkomen, dat een erfenis op een verkeerde manier wordt besteed.

 

Niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Vaak wordt alleen gedacht naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk mee om kan gaan? Dan is het verstandig om testamentair bewind aan te vragen. Je zorgt er dan voor dat jouw partner, kind, broer of zus hulp krijgt bij het beheren van een erfenis.

Hoe vraag je testamentair bewind aan?

De instelling van testamentaire bewindvoering regelt u in uw testament via een notaris. Ter voorbereiding op deze aanvraag, is het handig om eerst met de beoogde bewindvoerder te spreken over wat je precies wilt en wat mogelijk is. De stichting Bewindvoering Nu voor Later helpt je hier graag bij. Wij kunnen helpen met het indienen van de aanvraag bij de notaris en uiteindelijk ook de daadwerkelijke bewindvoering op ons nemen.

Bij testamentaire bewindvoering, worden de kosten mede bepaald door de hoogte van de erfenis. Zie hiervoor ons overzicht met tarieven.